30 maj då smäller det…

Hastigt och lustigt har jag ju bestämt mig för att springa en mara.. Anmäld till Stockholm maraton som går den 30 maj.. Redan nu känns det som mission impossible.. Slitsam träning att springa, en extremsport…
Men vi gör ett försök… Krävs regelbunden löpning under hela hösten, vintern och våren… Hoppas att det går ..
Just nu är jag uppe i 4 mils veckor… Måste nog komma upp i 12 mil per vecka för att jag ska vara nöjd och nå målet…
Målet? Det återkommer vi till..

Publicerat i Ingen kategori | Lämna en kommentar

Provar bloggen

… Gör ett test och ser om bloggen funkar..

Publicerat i Ingen kategori | Lämna en kommentar

Dåligt tränad..

Helt slut i kroppen. Det krävdes bara 50.1 km stakning i pagla för att bli trött. Jag måste nog fundera på ett nyårslöfte..

Publicerat i Ingen kategori | Lämna en kommentar

Lite bilder från Lofssjön runt

lofssjön runt 2015

Publicerat i Ingen kategori | Lämna en kommentar

Grymt nöjd med årets Vasalopp

Årets Vasalopp är avklarat. Det blev en 369e placering och det är jag mycket belåten över.
Hade inte dom tankarna i första backen då det kändes riktigt tungt..
Men det är ingen enkel lek att staka uppför den första backen.. det må jag nog säga.. Damsegrarinnan Justyna Kowalscyk rusade för mig och alla andra i backen med full glöd.. Vilken fart hon hade..
Tappade bra med placeringar i upp till toppen och hade gett upp hoppet om att ens vara bland de 1000 bästa.. Men skidorna gled skapligt.. ja egentligen inte.. alla skidor gled skitdåligt men mina gled lite bättre än många andras.. Så jag plockade placeringar efterhand..
Men när jag närmade mig Evertsbergssjöarna började jag få upp hoppet om att nå mitt mål att vara bland de 500 bästa skidåkarn när jag nådde i kapp finåkare som Martin Bratt från IFK Mora..
Efter det rullade det på riktigt bra.
Vid Eldris började jag se en skidåkare med samma tävlingsdräkt som mig. Fick höra av en gubbe att jag låg nio sekunder bakom en klubbkompis.. Då fick jag lite extra fart i röven och kunde fånga in skidkungen Mattias Widmark och dra ifrån honom så där lagom retsamt..
Sedan höll jag farten ganska bra in i mål trots att jag inte orkade ta in på klungorna framför mig men jag blev nog lite trött sista 5-6 kilometrarna av loppet.
Kort och gott så är jag nöjd med loppet.

SF-2d72bd47b31d4685a3e073afd5f40180

Publicerat i Ingen kategori | Lämna en kommentar

Tillbaka i träning

Tillbaka i träning.. Nåja träning och träning istället handlade det om att vara med sonen på den välbesökt skidträningen bland alla andra ungdomar..
Men jag provade i alla fall på att staka mig fram några hundra meter i tävlingsfart.
Och det kändes.. inte speciellt bra.
Från att ha haft förhoppningar om att åka in bland de 482 bästa på Vasaloppet så nöjer jag mig nu med att vara topp 3000….. Men det hinner nog vända .Knappt sex veckor kvar och massa mil och hårda pass ska genomföras..

Publicerat i Ingen kategori | Lämna en kommentar

sveriges vallateam 1989

DSC_0030

Inget stort team som skulle hålla reda på Gunde och kompani, Ingmar Sömskar, Magnar Dalen, Åke Leek och Hans Evaldsson. Bild från Svensk skidsport

Publicerat i Ingen kategori | Lämna en kommentar

sjuk…

Ligger hemma med en rejäl förkylning.. Trist som fan..
Men får vara nöjd efter att ha varit frisk(nåja) i mer eller mindre nio månader utan några större haverier…
Men det är väl inte nu man vill bli sjuk, eller är ju bättre nu än om fyra-fem veckor när det är dags för att vara i form till Vasaloppet och Birkebeinern..
Säsongen har dragit igång och redan nu har det blivit två tävlingar, Axa skimaraton under mellandagarna och Intersportloppet i MOra.

15698398533_0b9d33d789_k

Axa blev till ett lugnt distanspass medans det under Intersportloppet kändes riktigt bra.
Synd att stavtrugan gick sönder efter 6-7 km och jag fick staka mig fram med den i 20 km till innan jag fick låna nya stavar av den gamle elitåkaren Niklas Karlsson från IFK MOra.
Var svårt att staka sig uppför Lundbäcksbackarna och upp mot Hökberg när ena staven sjönk ned en dryg decimeter varje gång.. tappade klungor hela tiden och nu när man ser seedningstiderna så blir man lite sur när man funderar hur mycket tid man tappat….
Extra surt var det när man inte fick någon stav av en klubbledare från en klubb i Västergötland som inte ville ge någon trots att han hade tio par i sin hand.. Drygpelle…
Men kroppen kändes bra och ska nog kunna gå att ta sig upp i led 1 innan det smäller den andra söndagen i mars..

Publicerat i Ingen kategori | Lämna en kommentar

God jul!

Detta galleri innehåller 23 bilder.

Fler gallerier | Lämna en kommentar

Islekar

Publicerat i Ingen kategori | Lämna en kommentar