Skidförbundet sviker de skidintresserade…

Sveriges Television gör en storsatning på längdåkning, skidskytte och alpint i vinter.
Under tio vinterhelger kommer man att sända allt från skidsportens underbara värld.
En skidsatsning som är värdefull för skidsporten och kostar säkert många slantar för den reklamfria kanalen.
TV är ett oerhört viktigt medium för att skidsporten ska kunna marknadsföra sig på bredden och skapa förutsättningar för framtida framgångar.
Se bara på det svenska tennisundret som byggtes upp av TV när Borg spelade världen runt.
Trots det så väljer svenska skidlandslaget att skicka ett B-gäng till Ryssland och Rybinsk där bara en eller två av åkarna har en chans att vara bland de tio bästa.
Charlotte Kalla och Anders Södergren stannar hemma trots att det är två distanser som passar dom ypperligt. Damerna åker 15 km och herrarna den dubbla distansen med masstart i den fria stilen.
Det hade varit mumma för TV-tittarna att se Kalla och Södergren göra upp om pallplatserna och gjort vinterhelgen extra spännande. Men nu får vi se skidåkare som med störst sannolikhet, några undantag finns, inte kommer att finnas med i toppen. Är man inte med i toppen så syns man inte i TV och syns man inte i TV borde skidförbundets huvudsponsor VAttenfall vara sura – likaså SVT – som nu får se en storsatsning gå bitvis i sank.
Samma visa kommer det att bli när SM krockar med världscupfinalen. Skidförbundet väljer bara att skicka åkare som har chans att vara i toppen….
Tala om att bita sig i svansen och inte förstår att skidsporten är underhållning.
SVT har redan nu prioriterat sporter i vintern. Man sänder samtliga världscuptävlingar i skidskytte eftersom man vet att svenskarna är med i toppen och de är med på varenda tävling..
Jag förstår dem..
Längdåkning lever kvar i en tidsålder som är långt ifrån verklighetet.
De vill hellre att landslagsåkarna tävlar i Föllinge, Ope eller Bygdsiljum inför ett 100-tal åskådare, eller att de kör träningstävlingar i Östersund.
Istället borde de bästa ställa upp i världscupen, visa upp sig och skapa intresse för en underbar sport.
På samma sätt som det tennisen blev en folksport i Sverige..

Det här inlägget postades i Ingen kategori. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar