Dags för lagkörning

I dag väntar en intressant etapp i touren. Damerna kör 10 km masstart i den klassiska stilen i Val Di Fiemme. Charlotte Kalla har ett ypperligt utgångsläge men kommer hon att klara av den finska anstormningen.. De finska tjejerna är starka i klassisk teknik men det kan bli svårt att gå ifrån i dag. I går snöade det i Val Di Fiemme och snöar det under dagens lopp så är det i princip omöligt att gå i från.
Hur kommer finskorna att göra för att stoppa omöljige Kalla?
Det de måste göra för att Virpi ska kunna vinna touren totalt är att köra för henne och låta henne vinna både spurtpriserna och i målgången. Det vore ju vansinne om Aino Kaisa Saarinen fick vinna, om man ser det ur finsk synvinkel, för om man sköter det rätt kan Virpi ta 30 bonussekunder i dag samtidigt som hon kanske kan gå ifrån ytterligare några sekunder i den vanliga tävlingen.
Men tyvärr för Virpi kommer det inte att räcka. Hon måste ha minst en minut för att vara säker uppför backen i Alpe De Cermis på söndag…

Det har kommit kritik från det norska åkarna – dåliga förlorare?- om att det har varit dåligt med dopningtester under touren.. Dopar sig någon så är de så pass smarta att det inte syns under själva tävlingarna. Det gäller att rikta in testerna där det behövs och det tror jag att FIS vet om.

Min rygg är lite bättre. Men inte bra. Får se om jag tävlar på söndag i Ramsjö och Vargloppet.
Vallat eller ovallat är också en fråga som jag funderar på.
Långa eller korta stavar är en annan.
Det är mycket som man hinner fundera på samtidigt som jag vet att mina klassiska skidor inte alls håller måttet.
Tacka vet jag cykel. Det är en rättvis sport. Har man bara pengar så kan man köpa samma utrustning som cyklisterna i Tour de France har…

Det här inlägget postades i Ingen kategori. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar