Skidskytte-VM är över

Och det är bara att konstatera. Rent resultatmässigt blev det ingen succe för de svenska. Men ur publiksynpunkt så blev det en stor framgång. Flera miljoner framför TV apparaterna och 110 000 betalande åskådare på plats i Östersund.
Många experter har svårt att första detta. Svenska Dagbladets tennisjournalist är en som är negativ till sporten men han har inte förstått det folkliga i det hela. Två av Sveriges största sporter, skidåkning och skytte, kombinerat med att många håller på med jakt gör att intresset blir enormt.
Samtidigt som exponeringen under hela vinterhalvåret, tre till fyra dagar i veckan, gör att sporten blir en ren dokusåpa med nya resultat och prestationer i princip varje dag. Samma personer möts på vallen och skidspåret under varje tävling. Skott skjuts. Skott bommas. Vissa åker fortare än andra. Det finns en dramaturgi som är helt enorm. Inte ens den bäste får vara säker.
Jämför det med friidrotten, som hålls om armen av stockholmsjournalisterna, de tävlar fem gånger per år och varje tävling är som en för tidig orgasm utan förspel… Men ändå får de ingen kritik för att vissa kombinerar två eller flera sporter…. trots att det står kulor, häckar och annat tjafs i vägen..
Ska skriva mer om det senare.
Roger Federer ska spela Stockholm Open.. Är det någon som bryr sig?
Åre VM…

Det här inlägget postades i Ingen kategori. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skidskytte-VM är över

  1. per busk skriver:

    Ibland får du till det riktigt bra

Lämna ett svar